Workshop voor ouder en kind:

De Common Ground ont-moeten dag,
zondag 25 oktober​.

Helaas dit keer geen buiten event, dus ook wat minder spectaculaire foto’s. Maar de sfeer was er niet minder warm, veilig en enthousiast door. Vijf prachtige ouder & kind duo’s kwamen deelnemen aan de ont-moeten dag. Leeftijd 12-15 jaar. Best een spannende doelgroep, want ja – wil je daar als (beginnende) puber wel met je vader of moeder naar toe? En dat óók nog eens op een zondag. De héle dag.

Maar ze kwamen mee, en ze hebben zichtbaar genoten. Elk kind vindt het leuk iets ‘samen’ te ondernemen met zijn of haar ouders. Af en toe zagen we een twinkeling in hun ogen dat ze aan het genieten waren, ze durfden openlijk in de groep te delen, ze waren écht aan het deelnemen. Dat is zo waanzinnig leuk om te zien. En dan ouder & kind samen als duo’s kwetsbaar, gemotiveerd en met een lach naast elkaar te zien zitten. Dit maakte het hartverwarmend. 

Er is weer volop van genoten.

Common Ground ont-moeten workshop

Gonda & Jesse (15 jaar)

Moeder & zoon, veel gelach en lol tijdens het maken van de opdrachten. Samen vragen beantwoorden. Waarin lijken we op elkaar? Waarin verschillen we? Welke positieve eigenschappen heb ik van wie?

Maarten & Jeroen (12 jaar)

Vader en zoon in full focus. Zo leuk hoe Jeroen vol enthousiasme en concentratie mee deed. En als hij het even niet wist dan zocht hij contact en ging hij weer vrolijk verder.

Marscha & Bente (14 jaar)

Moeder en dochter, samen genietende van de een-op-een tijdens deze dag. Hun doel was om elkaar ‘beter te leren kennen’. De gezamenlijke opdrachten gaven ruimte voor onderzoeken, vraag & antwoord en overleg onderling. 

Common Ground vader en dochter

Niels & Jennifer (15 jaar)

Niels was van de zomer met zijn jongste dochter Marloe komen deelnemen. Super leuk dat hij dit keer met zijn oudste dochter Jennifer kwam deelnemen. Leuk om vader zo betrokken bezig te zien met beide dochters :-).

Silvia & Dara (14 jaar)

Het voelde als een thuis wedstrijd voor Silvia & Dara ;-). Nog niet zo bekend met een dag zoals deze, lieten ze weten dat ze het een enorm leuke dag vonden beide. Het verlangen van Dara om naar de Efteling te gaan is gehoord! 

Het programma

Het programma bestond uit:
– waarom ben je hier? 
– elkaar voorstellen
– terror relatie versus ideale relatie (Team Jeugd, Team Ouders)
– vragen carousel
– wordt er samen gegeten? (systemische ordening onderzoek)
– common ground cont(r)actje

Nog een aantal foto's

Common Ground ouder en kind contractje

Terror relatie versus Ideale relatie

Tijdens deze opdracht werd de groep in tweeën gesplitst. Ouders & de jeugd hebben nou eenmaal andere ideeën bij hoe zo’n relatie er dan idealiter uit zou moeten/kunnen zien. 

Team Jeugd

Die met elkaar in gesprek gingen over wat nou een terror relatie zou zijn en wat zij als een ideale relatie zouden zien. Samen dingen doen, elkaar leren kennen, respectvol met elkaar omgaan.. kwam heel duidelijk op hun lijstje naar voren. 

Op een ‘wat vond je van vandaag’ briefjes stond:
“Ik vond het heel leuk om met team Jeugd Terror vs Ideaal te doen en om met mijn moeder 1op1 te doen”.

Tessa vond het ook super om met team Jeugd zo in gesprek te zijn. Geweldig om zoveel input te krijgen wat voor team jeugd een terror of juist een ideale relatie zou zijn. 

Team Ouders

Konden hun ouderlijke ‘zorgen’ delen. Wat is nou het belangrijkste? Of wat vinden we het zorgelijkst? Wanneer we geen contact met ze krijgen? Als we niet weten of het wel goed met ze gaat en ze niet meer lijken te (willen) luisteren?

In gesprek met team Jeugd 🙂

We snappen natuurlijk maar al te goed dat je denkt;

Hier wil ik ook een keer bij zijn!

Dat kan! Check hier de mogelijkheden:

Scroll naar boven
Scroll naar top